Ghana in Coronatijd – een speciaal pakketje op de post!

Ook in Ghana merken ze de gevolgen van Covid-19. De scholen gingen dicht, in eerste instantie zonder les maar al snel met lessen via internet. Dat is voor veel studenten (ook voor Pius en Rosina) een probleem, aangezien ze noch een telefoon of laptop hebben noch internet. Gelukkig konden we een korte- én langetermijnoplossing bieden met stichting Fundamentalent!

Ons Ghanese contactpersoon Linda heeft er namelijk voor gezorgd Pius en Rosina telefoons konden lenen tijdens de lesdagen. Zo konden ze in ieder geval hun lessen blijven volgen, maar dit was geen langetermijnoplossing. Gelukkig konden we met hulp van familie twee gebruikte smartphones opsturen naar Ghana. En als we dan een pakketje opsturen, dan doen we daar uiteraard nog wat handige dingen bij (koptelefoon, notitieblokken, markers en ‘voor de lekker’: Hollands snoep). Ook bijzonder in het pakket was een speciaal boek: the promise of a pencil. En uiteraard deden we er onze eigen Fundamentalentboekenleggers in, de beste boekenleggers die er zijn!

Dit boek vertelt het bijzondere verhaal van Adam Braun. Hij reisde de wereld over en vroeg mensen dat als ze één wens mochten doen, wat dat dan zou zijn. Hij raakte van slag toen een jongen in India zei: ‘een pen’. De jongen wilde een pen, omdat hij met een pen kon schrijven en naar school kon. Dat was zijn allergrootste wens, en zo simpel om te realiseren. Het inspireerde Adam om  zich er hard voor te maken dat alle kinderen naar school moeten kunnen. Zijn stichting Pencils of Promise bouwde sinds 2008 maar liefst 530 scholen en hielp daarmee duizenden kinderen. Een inspiratie voor onze stichting en een doel dat goed aansluit bij onze doelstelling: bouwen aan de toekomst van kinderen in Noord-Ghana!

Het duurde even voordat het pakket aankwam. Maar toen de pakketjes er eenmaal waren, kregen we heel snel de blije reacties van Pius en Rosina! Het is geen makkelijke tijd voor hen (zie dit eerdere bericht over de situatie ten tijden van de eerste lockdown), maar ze blijven gemotiveerd om hun opleiding te volgen en uiteindelijk ook af te ronden!

Rosina en Linda hebben het pakket ontvangen!
Rosina en Linda hebben het pakket ontvangen!