Projecten

Pius

Momenteel steunen we Pius in zijn wens om de lerarenopleiding te volgen. Gedurende zijn opleiding woont Pius ‘op campus’ en ondersteunt Fundamentalent hem zowel met studiekosten als met een bijdrage in zijn levensonderhoud. Omgerekend kost dit ongeveer €1500 per jaar.

Augustine

Eerder hebben we (buiten de stichting om) Augustine gesteund.  Augustine heeft inmiddels met succes een opleiding tot verpleegkundige afgerond. Toen voor Augustine een toekomst gerealiseerd was, is het idee ontstaan om meer jongeren in Ghana zo’n kans te gunnen.

Rosina

Ook in 2019 zijn we op zoek gegaan naar een student. Rosina schoolNa enig zoekwerk kwamen we bij Rosina uit (Rosina woonde met haar ouders nogal afgelegen). Wat meteen opviel was dat Rosina al behoorlijk wat levensbagage heeft. En in de eerste kennismaking gaf ze aan graag verloskundige te willen worden: “I want to be the best midwife I can ever be, I don’t want any child or mother die like my aunty”.

Financieel betekent het steunen van een student dat we ongeveer €1500 per jaar kwijt zijn. Hiervan betalen we het schoolgeld en steunen we met wat zakgeld voor onderdak en levensonderhoud.