Student 4: Emmanuella

“I will study hard so I can help people like my dad”

Emmanuella: 

De vierde student hebben we in 2021 al geworven, maar ze begint pas in september 2023. Dit omdat ze tot twee keer toe uitgeloot werd voor een studie. Gelukkig was driemaal scheepsrecht en is ze nu aan het studeren met hulp van een studiebeurs van stichting Fundamentalent! Onze voorwaarde voor elke nieuwe student is dat dat een leerling moet zijn die goede cijfers behaalde op de middelbare school, de middelbare school heeft afgerond maar niet zelf of vanuit zijn/haarfamilie de financiële middelen heeft om een beroepsopleiding te volgen. 

Emmanuella is de enige uit een gezin van vier kinderen die de middelbare school heeft afgerond. In haar motivatiebrief legt ze uit dat haar droom uit komt als ze de kans krijgt om te studeren. Ze wil graag een opleiding tot verpleegkundige volgen zodat ze haar vader kan verzorgen, die veel gezondheidsklachten heeft overgehouden aan een beroerte enkele jaren geleden. 

I dream of being a nurse one day, doing my dad’s hospital days. I used to go to the hospital to take care of him while my mum does other things in the house. I fell in love with the nursing profession. I want to take care of the sick, I want to give people hope when they are down with illness and I want to administer their medication.

Een nieuwe student laten starten betekent dat onze schoolkosten (ongeveer 1500 euro per jaar per student) toenemen. We hebben Emmanuella leren kennen – via ons contactpersoon in Ghana – en we denken dat zij een goede vierde student is die we willen ondersteunen met een studiebeurs. 

Gedurende haar opleiding woont Emmanuella ‘op campus’ en ondersteunt stichting Fundamentalent haar zowel met haar studiekosten als met een bijdrage in haar levensonderhoud. Omgerekend kost dit ongeveer €100 per maand. Jij kan hier een bijdrage aan leveren, bijvoorbeeld via  een donatie of door een een actie te organiseren.