Doneer €10 per maand en maak het verschil!

Wat kost het nou om een student te ondersteunen? Goede vraag! In Ghana begint je studie met het betalen van je inschrijfformulier (al snel 50 euro wat voor Ghanese begrippen erg duur is). En dat is nog geen garantie voor toelating. Als je wordt toegelaten tot een ’training college’ moet je vervolgens allerlei inkopen doen. De meeste studenten wonen op campus en hebben dan meerdere uniformen, slaapspullen, kookspullen, studieboeken, schrijfmaterialen etc. nodig. Ze gaan echt op kamers dus en daar hangt bij aanvang een hoog prijskaartje aan. Met stichting Fundamentalent steunen we studenten ‘all the way’ – van aanvraag tot aftsuderen. Tijdens de studie betalen we schoolkosten en bijvoorbeeld ook schoolprojecten (ze moeten nogal eens op excursie voor praktijkervaring). Gemiddeld zijn we tot nu toe ongeveer €150 per maand per student kwijt. Onze tussenpersoon in Ghana houdt hiervoor contact met de studenten en de scholen. In Coronatijd is dit uiteraard anders, de studenten wordt ook in Ghana gevraagd om online de lessen te blijven volgen. Gek wel, aangezien internet weliswaar beschikbaar is maar bijna niemand een laptop of mobiele telefoon heeft. Wij hebben smartphones opgestuurd naar Pius en Rosina zodat zij online onderwijs kunnen blijven volgen, en niet achterop raken.

Om de studies te betalen van Pius, Rosina en in de toekomst nog 48 andere studenten te helpen, willen we graag donateurs voor langere tijd aan ons binden. Om samen langdurig te bouwen aan een toekomst voor Ghanese jongeren! Met €10 per maand maak jij al het verschil voor onze studenten en zorg je er voor dat we in de toekomst ook weer nieuwe studenten kunnen laten starten.

Als je ons langdurig steunt, is je donatie zelfs fiscaal aftrekbaar. Je verdient dan ongeveer de helft terug via je belastingaangifte inkomstenbelasting. Ook voor bedrijven zijn donaties aftrekbaar. Stuur ons vooral even een bericht, we informeren je graag over de mogelijkheden!