Student 5: Mavis

Mavis: een doortastende student
die haar dromen najaagt!

Ontmoet onze vijfde student Mavis! Zij is begin 2022, na eerder uitstel van het academische jaar vanwege Corona, begonnen met haar studie tot diëtist. Uit een gezin van zes kinderen is zij vooralsnog de eerste die een beroepsopleiding volgt. Haar ouders adviseerden haar met alle goede bedoelingen om te trouwen, zodat ze bruidsschat kon gebruiken om voor haar zussen te zorgen. We zijn blij dat Mavis de moed had om stad en land af te gaan naar mogelijkheden om toch te kunnen studeren. Wat zo – via via – zijn we met haar in contact gekomen, en we zijn blij dat we haar een studiebeurs kunnen bieden. Zodat ze haar droom te werken in de gezondheidszorg kan najagen!

“That was when I told myself I needed to look for support somewhere
so I can persue my dream.”

Zoals bij elke student vroegen we ook Mavis om een motivatiebrief te schrijven voor haar studiebeurs. De bovenstaande quote komt uit deze motivatiebrief, die je via deze link kunt lezen.

Gedurende haar opleiding woont Mavis ‘op campus’ en ondersteunt stichting Fundamentalent haar zowel met haar studiekosten als met een bijdrage in haar levensonderhoud. Omgerekend kost dit ongeveer €100 per maand. Jij kan hier een bijdrage aan leveren, bijvoorbeeld via  een donatie of door een een actie te organiseren.