Student 6: Pamela

Being the first lady to become a community nurse would encourage the younger ones
in 
my community to follow their dreams and become whatever they want
to become, to help our community 
and country as a whole.”

Pamela

Een banklening afsluiten zodat je kind kan studeren. Dat was waartoe de ouders van Pamela bereid waren te doen zodat zij kon gaan studeren. Als boer en markthandelaar is het inkomen van de ouders van Pamela niet hoog, waardoor zij schulden aangingen om zelfs maar de voorbereidingen te treffen voordat Pamela toegelaten kon worden tot een opleiding. 

Toen we de motivatiebrief van Pamela lazen, werd de passie van Pamela ons snel duidelijk: een sterk verantwoordelijkheidsgevoel naar haar familie en haar gemeenschap, inspirator zijn voor andere jongeren om hun dromen te volgen en het verschil te maken in de lokale gemeenschap op het gebied van gezondheidszorg. Daar dragen wij graag aan bij door Pamela een studiebeurs te bieden voor haar opleiding tot verpleegkundige. 

Na het lezen van de motivatiebrief van Pamela waren wij direct overtuigd om haar de kans te bieden om te bouwen aan haar toekomst! 

Een korte quote nog uit haar motivatiebrief:

Moreover, this scholarship helps me so I can reduce my parents financial load so they don’t have to borrow all the time to pay my school fees. I promise to study hard and make Fundamentalent proud, your support will not be invain.

Gedurende die opleiding woont Pamela ‘op campus’ en ondersteunt Fundamentalent haar zowel met studiekosten als met een bijdrage in haar levensonderhoud. Omgerekend kost dit ongeveer €100 per maand. Jij kan hier een bijdrage aan leveren, bijvoorbeeld via  een donatie of door een een actie te organiseren.