Onze tweede student gaat van start: Rosina!

We hebben geweldig nieuws: na de zomer start een tweede student door stichting Fundamentalent aan een vervolgopleiding! Ze heet Rosina en ze begint aan de opleiding verloskunde in Tumu. Door alle donaties van de laatste maanden konden we dit mogelijk maken, dus heel erg veel dank daarvoor!!

Het afgelopen jaar stond in het teken van opstarten en organisatie. Toch konden we mooie successen vieren met o.a. de hardloopactie in het vorig jaar en hebben we mooie donaties mogen ontvangen van mensen die ons verhaal en idee wilden steunen. Daarom kiezen we ervoor om nu een tweede student te laten starten. Omdat we door willen groeien en meer studenten willen steunen!

Via ons contactpersoon in de Upper East regio in Ghana, Linda, kwamen we in contact met Rosina. Rosina heeft (net als Pius) de Chiana Senior High School afgerond, en ze wilde graag een verloskunde opleiding volgen. Helaas hebben haar ouders (die boeren zijn en een zevenkoppig gezin moeten onderhouden) daar niet de middelen voor. Een veelgehoord verhaal in het Noorden van Ghana, waar de armoedecijfers twee keer zo hoog zijn vergelijken met het Zuiden. Extreme armoede komt juist hier dus veel voor, waardoor jongeren veel minder kansrijk zijn om te kunnen bouwen aan hun eigen toekomst. Met onze stichting willen we juist voor die jongeren het verschil maken!

Rosina wil verloskunde studeren, omdat ze haar tante verloor toen zij stierf toen ze beviel van haar derde kind. Ze omschreef haar motivatie als volgt: “I want to be the best midwife I can ever be, I don’t want any child or mother die like my aunty”. Wij geloven er in dat Rosina de toekomst heeft, en we gaan haar steunen op dezelfde manier als Pius. Dat komt ongeveer neer op 100 euro per maand. Wil je hier financieel (eenmalig of maandelijks) aan bijdragen, dat kan door ons even een bericht te sturen of een betaling te doen op NL18INGB0009101982 t.n.v. Stichting Fundamentalent. Alvast bedankt!