Toertocht 2024
'Rondje Veluwe'

zaterdag 7 september 2024
De 4e editie van onze toertocht: Rondje Veluwe
Een nieuwe lichting wielrenners voor het goede doel!
#DOEJIJOOKMEE!?

Wat houdt de Fundamentalent Toertocht ‘Rondje Veluwe’ in? 

Op zaterdag 7 september 2024 gaan we wederom met minimaal 10 wielrenners van start voor de Fundamentalent toertocht. We zijn nu op zoek naar de toppers die met ons de uitdaging rond deze toertocht mee willen aangaan. We rijden de toertocht om geld op te halen voor studiebeurzen voor jongeren in de Upper East regio in Ghana. En nu zoeken we wielrenners die hiervoor mee willen rijden! Doe jij ook mee!?

Na het succes (zie hiernaast de foto’s)van het Rondje Markermeer (2021), Rondje Groene Hart (2022) en Rondje Vechtplassen (2023) gaan we opnieuw een prachtige route fietsen, ditmaal het ‘rondje Veluwe’.

De route voert ons langs het natuurlijke schoon van de Veluwe en bevat een enkele beklimming. Een hoogtepunt is de Posbank in de omgeving van Arnhem. Wielrenners van alle niveaus zijn welkom; we rijden de hele tocht als één groep, waarbij we op elkaar wachten en vooral genieten van de gezelligheid. Hoewel de route nog niet is vastgesteld, zal deze ongeveer
100 kilometer lang
zijn. 

We kiezen net als vorig jaar voor een iets kortere ronde, zodat elke wielrenner het kan volhouden én zodat we genoeg ruimte hebben voor een borrel met elkaar bij de finish. De start is rond 10 uur en de finish is gepland rond 15.00 uur.

Goede verzorging, gezellige groep & mooie uitdaging voor het goede doel!
> 10 wielrenners, 100 kilometer, 7 september 2024:
#FTRondjeVeluwe #Fundamentalent #BringItOn!

Wij faciliteren de wielrenners onderweg en voor alle deelnemers hebben we enkele verrassingen in petto. Verklappen we uiteraard nu nog niet. We vragen de wielrenners wel om met twee dingen rekening te houden: allereerst de vereiste bloed, zweet en tranen (een goede voorbereiding) en daarnaast dat ze bij familie en vrienden donaties ophalen.

Met de opbrengst willen we een of mogelijk twee nieuwe studenten de kans geven om een beroepsopleiding te volgen. Afgelopen jaar haalden we met de toertocht ‘rondje Vechtplassen’ met 10 wielrenners ruim 5000 euro op, waardoor twee nieuwe studenten met hun opleiding konden beginnen.

Daar waren we heel erg blij, waardoor we nu een nieuwe toertocht organiseren met een nieuw parcours. Een jaar studeren in Ghana kost ongeveer 1500 euro per jaar, de hele studie van vier jaar kost 6000 euro. Donaties gaan 100% naar de studiebeurzen van onze studenten: met deze actie dus voor de studiebeurs van de 8e en 9e student! 

Elke euro maakt een verschil voor deze studenten, dus bij voorbaat enorm bedankt als je een donatie maakt en onze wielrenners steunt!

De toertocht door de jaren: een terugblik in foto’s